Ένα από τα πιο ασυνήθιστα, και ομολογουμένως ενδιαφέροντα, σημεία στο Παλέρμο της Ιταλίας, συναντάται κάτω από τους δρόμους της πόλης. Εκεί, στις Κατακόμβες της Μονής των Καπουτσίνων ένα εντυπωσιακό για μερικούς και μακάβριο για τους περισσότερους θέαμα περιμένει τους επισκέπτες αυτού του περίεργου αξιοθέατου.

Περίπου 2.000 μούμιες των νεκρών μοναχών - πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή από μούμιες σε όλη την Ευρώπη - «υποδέχονται» τους πιο τολμηρούς επισκέπτες της πόλης κρεμασμένες στους τοίχους της μονής, παραταγμένες η μία δίπλα στην άλλη.

Για να κατανοήσουμε την δημιουργία αυτού του θεάματος, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο στο 1.600. Τότε, λοιπόν, το νεκροταφείο το οποίο προορίζονταν για τους μοναχούς Καπουτσίνους είχε γεμίσει. Αντί, λοιπόν, να το επεκτείνουν δημιουργώντας νέους χώρους ταφής, όταν πέθανε ο μοναχός Silvestro του Gubbio, αποφασίστηκε να δημιουργήσουν τις κρύπτες κάτω από το νεκροταφείο.

Έτσι, μουμιοποίησαν τον νεκρό μοναχό με σκοπό να μπορούν ακόμη να προσεύχονται μαζί του. Πρόκειται για τον μοναχό στην είσοδο των κατακομβών που υποδέχεται το κοινό ακόμη και εκατοντάδες χρόνια μετά το θάνατό του.

Η συγκεκριμένη πρακτική «ταφής» υιοθετήθηκε μόνο για τους μοναχούς Καπουτσίνους, ενώ ήταν διαθέσιμη και για τους κατοίκους του Παλέρμου που μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το κόστος της. Η αρκετά δαπανηρή διαδικασία συντήρησης των σορών, μάλιστα, αποτελούσε στοιχείο γοήτρου και μόνο οι πλουσιότερες οικογένειες του Παλέρμο μπορούσαν να αντέξουν.

Οι κατακόμβες χωρίζονται σε διάφορα τμήματα, με τους ιερείς να είναι ντυμένοι με τα ιερά τους και τους στρατιωτικούς και δημόσιους αξιωματούχους να φορούν ακόμη τις στολές τους. Υπάρχουν ειδικά δωμάτια για παρθένες, γυναίκες, άνδρες, παιδιά και βρέφη. Μερικά σώματα είναι βαλσαμωμένα και παρουσιάζονται μέσα σε γυάλινες θήκες, ενώ άλλα κρέμονται σε όρθια θέση πάνω από τους τοίχους. Απορία προκαλεί το γεγονός, δε, ότι πολλά από τα σώματα προστατεύονται από συρματόσχοινα, καθώς δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες που έπαιρναν οστά από τις μούμιες ως μακάβρια αναμνηστικά!

Ένας από τους πιο διάσημους «κατοίκους» των κατακομβών είναι η Rosalia Lombardo, ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών που πέθανε από πνευμονία. Ντυμένη με ένα φόρεμα για πάρτι, φαίνεται σαν να κοιμάται μέσα στο γυάλινο φέρετρό της.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το φωτογραφικό βίντεο που ακολουθεί είναι τρομακτικά! Όσοι δεν αντέχουν, παρακαλούμε να μην τα παρακολουθήσουν!

Share/Save/Bookmark

0 comments

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ, τα σχόλιά σας να μην περιέχουν βωμολοχίες, να μην είναι γραμμένα σε greeklish και με κεφαλαία γράμματα και να μην περιέχουν οποιοδήποτε διαφημιστικό περιεχόμενο. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα δημοσιεύονται. Για οποιαδήποτε απορία ανατρέξτε στους όρους χρήσης του ιστολογίου.

Translate

Donate

Donate
Buy Me A Coffee

Ακολουθήστε μας

Σας ενδιαφέρουν...

ΑΤΗ.ΕΝΑ Card Market Pass ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ govgr Online Supermarket 1 Online Supermarket 2 Αναζήτηση Ασφαλειών Αναζήτηση Εργασίας 1 Αναζήτηση Εργασίας 2 Αναζήτηση Εργασίας 3 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 1 Αναζήτηση Ξενοδοχείων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 1 Αναζήτηση Πτήσεων 2 Αναζήτηση Πτήσεων 3 Αναζήτηση Πτήσεων 4 Αποστολή Λουλουδιών Αποτελέσματα Κληρώσεων ΟΠΑΠ Αποτελέσματα Πάμε Στοίχημα ΟΠΑΠ Δήλωση Υγείας Ακτοπλοΐας Δρομολόγια Πλοίων 1 Δρομολόγια Πλοίων 2 Δρομολόγια Πλοίων 3 Δρομολόγια Πλοίων (ΟΛΠ) Δρομολόγια ΤΡΑΙΝΟΣΕ Ελ. Βενιζέλος: Αφίξεις - Αναχωρήσεις Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Ραντεβού ΟΠΑΝΔΑ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία Εφημερεύοντα Φαρμακεία 1 Εφημερεύοντα Φαρμακεία 2 Εφημερεύοντες Ιατροί Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Κορονοϊός - Χάρτης ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΤΕΛ Αττικής Κυκλοφοριακός Χάρτης 1 Κυκλοφοριακός Χάρτης 2 Παραγγελία Φαγητού 1 Παραγγελία Φαγητού 2 Παραγγελία Φαγητού 3 Παρακολούθηση Πλοίων Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων Πληροφορίες Οχημάτων (Open Car) Προγραμματισμός ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 ΟΑΣΑ Αναζήτηση Δρομολογίων Ταχυδρομικοί Κώδικες Τιμές Καυσίμων 1 Τιμές Καυσίμων 2 Υγειονομικός Χάρτης Φορολοταρία Χρυσός Οδηγός

Ιστορικό αναρτήσεων

Αναγνώστες

Twitter Followers

Linkedin Profile

Facebook Fans

Κλικ εδώ να δείτε τα Banner Φίλων

trelokouneli ads
Στείλτε μας το Banner σας με e-mail και θα το αναρτήσουμε στα
Banner Φίλων (ακριβώς από πάνω).
Απαραίτητη προϋπόθεση να βάλετε κι εσείς ένα απ’ τα δύο Banner μας στο site σας.
Οι εικόνες θα μετατρέπονται σε 125x125 pixel λόγω χώρου.
Όλα τα Banner ανοίγουν σε νέο παράθυρο.
Banner 125x125
ClopYPastE
Banner 300x140
ClopYPastE

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναγνώσεις σελίδων

Συνολικές Αναρτήσεις

Συνολικά Σχόλια